1046 София, бул. Христо Смирненски 1; тел.: +359 2 963 52 45

Зам.–министър Антон Гинев връчи отличие на един от победителите на Годишните награди за пътна безопасност

09 Декември 2014

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев връчи отличие на победителя в една от категориите на годишните награди за пътна безопасност. Събитието се проведе днес в Шератон София Хотел Балкан.

Конкурсът „Годишни награди за пътна безопасност“ се провежда за четвърта поредна година. Основната цел на събитието е да бъдат поощрени усилията на хората, борещи се за спасяването на човешки животи по пътищата на България.

На тазгодишните награди призовете бяха раздадени в шест категории – „Инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации“; „Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации“; „Инициативи за пътна безопасност от държавни институции и местни администрации“; „Журналистически материали, публикации в пресата, журналисти, предавания и медии отразяващи проблемите на пътната безопасност“; „Инициативи за пътна безопасност от детски градини и училища – специална награда предоставена от Национална асоциация „Професионална подготовка и квалификация” и „Специална награда на служител на пътна полиция, с личен принос (предотвратил пътен инцидент или е участвал в спасяване на пострадали при ПТП или е оказал помощ на такива хора).