1046 София, бул. Христо Смирненски 1; тел.: +359 2 963 52 45

8,1 млн. лв. от бюджета на АПИ са преведени на изпълнителя на участъка Шумен - Белокопитово от АМ „Хемус“

12 Декември 2014

8 120 909,07 лв. от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ са преведени на изпълнителя на участъка Шумен – Белокопитово от автомагистрала „Хемус“. С осигуреното финансиране ще бъдат платени извършените строително-монтажни дейности на инфраструктурния проект. Физическото изпълнение на обекта е около 40%.

 

С осъщественото плащане изпълнителят - АМ ”Черно море” АД, ще може да изплати заплатите на работниците на обекта, да покрие разходите за суровини, необходими за изграждането на участъка и т. н.

През септември т. г. от републиканския бюджет на строителя бяха преведени над 8 млн. лв., осигурени с постановление на Министерския съвет, след като през годината не бяха предоставени никакви целеви средства за извършващите се строително-монтажни работи на обекта. Целта е нормализиране на взаимоотношенията на държавата с бизнеса и възстановяване на доверието.

Обектът „АМ „Хемус“, участък Шумен – Белокопитово, от км 337+302 до км 342+200, осъществяващ връзката между път I-2 и I-4 с път I-7 за гр. Силистра“ се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“ на АПИ. Общата дължина на участъка е 4,9 км.