1046 София, бул. Христо Смирненски 1; тел.: +359 2 963 52 45

Източно-Балкански транспортен коридор съживява икономиката на Североизтока

09 Февруари 2015

Русе е част от проекта на Реформаторския блок за изграждането на Източно-Балкански транспортен коридор.

 Това обяви при посещението си в Русе съпредседателят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев. Темата е била основна и при разговора на Кънев, здравния министър Петър Москов, зам.-областния управител Станимир Станчев и лидерът на русенската организация на ДСБ с кмета Пламен Стоилов.

 Коридорът, идеята за който бе лансирана по време на изборите за депутати в Европейския парламент, включва връзката Истанбул- Бургас- Варна- Русе- Букурещ. По този начин изключително важната за българската икономика връзка Русе- Варна попада в рамките на международен коридор, който подлежи на европейско финансиране, каза Кънев. Той допълни, че има много сериозно разбиране от министрите Лукарски и Павлова, за важността на такъв коридор. Той включва възстановяването на висококачествена жп връзка от Варна до Русе, изграждане на скоростен път между двата града, модернизация на двете пристанища и изграждане на втори мост над река Дунав, което е от определящо значение за икономиката на североизточния район на България“ мотивира се Радан Кънев.

За повече информация посетете интернет страницата: http://ruse-news.com/iztochno-balkanski-transporten-koridor-sazhivyava-ikonomikata-na-severoiztoka/