1046 София, бул. Христо Смирненски 1; тел.: +359 2 963 52 45

РЕЗУЛТАТИ ОТ ИНИЦИАТИВАТА „ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН БЕЗ ЗАГИНАЛИ НА ПЪТЯ“

26 Септември 2016

 

На 21 септември се проведе първия Европейски ден без загинали на пътя, с мото за България „Европейския ден без загинали на пътя“.

Инициативата се проведе по идея на TISPOL – Европейска мрежа на службите на пътна полиция и бе подкрепена от европейския комисар по транспорта Виолета Булц, Европейския съвет за безопасност на транспорта и службите на пътна полиция на 30-те страни-членки на TISPOL, националните правителства, общинските и местните власти, неправителствени организации. Деня без жертви на пътя е отбелязан в 30 европейски държави на 21 септември с разнообразни събития.

БЪЛГАРСКА БРАНШОВА АСОЦИАЦИЯ ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ подкрепи инициативата като разпечата, раздаде и изпрати информационната листовка с мото „Европейския ден без загинали на пътя“, до всички фирми членове на Сдружението, техните служители, близки и познати.  Също така публикувахме и отразявахме на нашата интернет страница /www.bbars.bg/, на всеки час актуални данни за ПТП със загинали и ранени през 24-часовия период на операцията.

За нас е удоволствие да отбележим, че благодарение на общите усилия на Министерство на вътрешните работи, ББАПБ и институциите и организациите, подкрепящи инициативата, постигнахме 0 жертви на пътя на този ден, което ни кара да работим още по-активно за подобряване на пътната безопасност.

Особено важно е да съсредоточим вниманието си към усилията, необходими за постигане на целите на Европа 2020 – намаляване поне наполовина на жертвите на пътя в сравнение с периода до 2010 г. Убедени сме, че усилията на правителството могат да доведат до драстично намаляване на загиналите и ранените. Вярваме, че с индивидуалния принос на всеки един от нас ще постигнем очаквания голям резултат.

 

Източник: http://www.bbars.bg/bg/Novini/6898