1046 София, бул. Христо Смирненски 1; тел.: +359 2 963 52 45

Проф. д.ик.н. инж. Николай Михайлов за стратегическия проект - Автомагистрала "Север-Юг"

14 Август 2017

Oще от древността е доказано, че добрата инфраструктура води след себе си повече инвестиции, по-добра търговия и повече движение. Резултатът е забогатяване за местното население. За да се увеличи броят на туристите, може да помогне изграждането на магистрален пръстен в посока Юг-Север от Истанбул през Малко Търново и Бургас до Варна. По-нататък пътят би продължил към Русе и Силистра и би направил връзка с Дунава. Изграждането на подобна инфраструктура е от ключово значение за привличането на повече туристи, категоричен бе председателят на Съвета на директорите и председател на български форум "Туристическа инфраструктура" проф. Николай Михайлов по време на дискусията за 25-годишнината на "Стандарт" и 7 г. от старта на кампанията "Чудесата на България"

Подобен проект би бил подходящ за изпълнение чрез публично-частно партньорство, защото бизнесът би имал интерес да участва в него, категоричен бе проф. Михайлов. Министърът на туризма Николина Ангелкова веднага прегърна идеята и заяви, че е готова да инициира обществена кампания в защита и развитие на тази теза съвместно с професора. Михайлов от своя страна благодари на вестник "Стандарт", че винаги е бил сцена за успешно сътрудничество между бизнеса и властта.

Източник:http://www.standartnews.com/balgariyaobshtestvo/ot_diskusiyata_za_chrd_na_standart_magistrala_ot_istanbul_do_dunava-360509.html