1046 София, бул. Христо Смирненски 1; тел.: +359 2 963 52 45

КРИБ връчи годишните си бизнес награди

30 Април 2015

 

Най-голямата работодателска организация Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) връчи годишните си бизнес награди на пролетен бал, който се проведе в залите на Международния изложбен център на 29 април 2015 г.

Наградите на организацията са бяха три категории - за качество, за растеж и за иновации. Призът за растеж получи „Трейс Груп Холд” АД в лицето на председателя на Съвета на директорите проф. Николай Михайлов.  С приза за качество бе отличено "Асарел-медет" АД, представено от председателят на Надзорния съвет на компанията проф. Лъчезар Цоцорков.  За иновации награда бе за "Сименс". Наградата за цялостен принос за ръзвитие на българската икономика бе връчена на проф. Николай Вълканов, председател на СД  на "Минстрой холдинг"АД.

Обществената и държавна подкрепа за качественото и иновативно българско производство е една от главните цели на КРИБ. Затова в началото на 2015 г. Управителният съвет на Конфедерацията учреди годишни награди за качество, растеж и иновации от България, както и за цялостен принос в развитието на българската икономика. Чрез наградите КРИБ иска да насърчава качественото и иновативно българско производство. Конфедерацията е уверена, че отличените фирми ще бъдат пример за всички, които правят бизнес в България и налагат нови, по-високи стандарти в икономиката. До първата фаза на номинациите в трите категории достигнаха 17 компании, от които златни награди получиха четири компании. 

На събитието присъстваха над 400 ключови за развитието на бизнеса лица, премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, вицепремиерът Ивайло Калфин, министрите Божидар Лукарски, Владислав Горанов, Ивелина Василева, Николина Ангелкова, столичният кмет Йорданка Фандъкова, депутати и други.

Приходите от бала ще дадат старт на "Академия Икономика". Повече информация за академията можете да откриете тук.